dinsdag 25 maart 2014

De laatste pompoenen

De buurvrouw heeft me verrast met nog een lading pompoenen waarvoor dank Diane!

Zolang de temperaturen nog niet hoger zijn vind ik een goede tas soep nog altijd een lekker 
4-uurtje.
Aan de slag dus met:

- een pompoen natuurlijk
- uien
- voor de liefhebber een teentje knoflook
- eventueel een aardappel om de soep wat in te dikken (alhoewel een pompoen van zichzelf al wel wat bind)


Het vervelendste werk is de pompoen in stukken snijden wat soms echt een klucht is hier want sommige soorten zijn bikkelhard! 
Pitten verwijderen, schillen en in stukken snijden.
De stukken mogen best nog van een flink formaat zijn want de soep wordt later toch gemixed.


- In de soeppot een klontje boter laten smelten 
(als je op dieet bent sla je best de stap met de boter over!!)
- De ui, look, pompoen en aardappel aanstoven en water toevoegen.
- Alles koken tot de groenten gaar zijn.
- Per liter water voeg je dan nog 2 blokjes bouillon toe (kip- of groenten maakt niet uit).
- Mixer erin en klaar is je soep!


Gewoon soep eten kan maar ik had nog een restje kruidenkaas staan en dat past er prima bij!
(of melk, of room, peterselie, croutons, gebakken spekjes)


Smakelijk!

2 opmerkingen: